Αρρυθμίες στους αθλητές

Εικόνα που περιέχει clipart Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Αρρυθμίες στους αθλητές

Οι καρδιακές αρρυθμίες στους αθλητές αποτελούν συχνά λόγο ανησυχίας.

Μερικές αρρυθμίες μπορεί να είναι καλοήθεις και ασυμπτωματικές, αλλά κάποιες άλλες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή του αθλητή και να υποδηλώνουν ότι υπάρχει σοβαρή καρδιοαγγειακή πάθηση.

Οι φλεβοκομβικές αρρυθμίες είναι συχνές και αναμενόμενες στους αθλητές. Οι αρρυθμίες αυτές σπάνια αποτελούν λόγο ανησυχίας. Οι κολποκοιλιακοί αποκλεισμοί δεν είναι συνηθισμένοι και χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο. Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να είναι πιο συχνή σε αθλητές.

Υπερκοιλιακές αρρυθμίες πέραν της κολπικής μαρμαρυγής ίσως χρειάζονται κατάλυση με ραδιοσυχνότητες (radiofrequency ablation) προκειμένου να θεραπευθούν.

αθλητές clipboard

Οι κοιλιακές αρρυθμίες στους αθλητές εμφανίζονται συνήθως όταν υπάρχει κληρονομική καρδιοπάθεια (υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αρρυθμιογόνος δυσπλασία δεξιάς κοιλίας, ανώμαλη έκφυση στεφανιαίων αρτηριών) ή επίκτητη καρδιοπάθεια (στεφανιαία νόσος, μυοκαρδίτιδα, ιδιοπαθή διατατική μυοκαρδιοπάθεια). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αρρυθμία είναι γενικά απειλητική για τη ζωή του αθλητή. Οι κοιλιακές αρρυθμίες που εμφανίζονται σε αθλητές χωρίς υποκείμενη καρδιοπάθεια δεν θεωρούνται ότι απειλούν τη ζωή του αθλητή.

Ωστόσο οι αθλητές με υποκείμενη καρδιοπάθεια και συγκοπή πρέπει να ελέγχονται άμεσα.

 

Opening Hours