Παρασκευή Μπόμπορη Κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος​

Παρασκευή
Μπόμπορη ΜSc

Κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος

Διαιτολόγος ή Κλινικός Διαιτολόγος;  Ποιά η διαφορά;

Διαιτολόγος

Διαιτολόγος είναι το άτομο που ασχολείται επαγγελματικά με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα αλλά και τη γενικότερη ευεξία. Ο διαιτολόγος δημιουργεί εξατομικευμένες δίαιτες που θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους ή τον προσωπικό στόχο του διαιτώμενου. Επιπρόσθετα ένας διαιτολόγος, δίνει συμβουλές προτίμησης η αποφυγής τροφών, οι οποίες βοηθούν ή εμποδίζουν αντίστοιχα τη μείωση βάρους.

Κλινικός Διαιτολόγος

Κλινικός Διαιτολόγος  είναι το άτομο που κάνει ότι ακριβώς και ο διαιτολόγος, ασχολείται όμως κυρίως με σχεδίαση διαιτολογίων σε παθολογικές καταστάσεις και έχει επιπρόσθετες σπουδές και γνώσεις στο κομμάτι της κλινικής διατροφής. Είναι το άτομο που έχει κατάρτιση στα θέματα υγείας, οπότε μπορεί να παρακολουθεί προβλήματα υγείας που απαιτούν διατροφική παρέμβαση. Επομένως σε αυτόν απευθύνονται άτομα με προβλήματα υγείας που χρειάζονται εξειδικευμένη δίαιτα και αδυνάτισμα λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους σωστής διατροφής, δίνοντας όμως ιδιαίτερη βάση στο πρόβλημα υγείας και χρησιμοποιώντας τις πιο κατάλληλες μεθόδους έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναμενόμενη και πιο υγιεινή απώλεια. 

Συμπερασματικά, η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία, την οποία καθοδηγεί και επιβλέπει τακτικά ο διαιτολόγος για να έχετε σωστά και υγιεινά αποτελέσματα. Αν όμως, πέρα από την επίτευξη απώλειας βάρους που επιθυμείτε,  σας ταλαιπωρούν και προβλήματα υγείας, τότε απευθυνθείτε σε έναν Κλινικό Διαιτολόγο γιατί η κατάρτιση του στην υγεία είναι πολύτιμος βοηθός στη συνολική σας προσπάθεια. 

πιατέλα με υγιή φαγητά

Υπηρεσίες

 • Διαχείριση σωματικού βάρους
 • Ανάλυση σύστασης σώματος
 • Παθολογικές καταστάσεις
 • Παιδική διατροφή
 • Εγκυμοσύνη - Θηλασμός
 • Αθλητές - Αθλούμενοι

Επικοινωνία

Δέχεται με ραντεβού στο Καρδιολογικό ιατρείο Β. Χατζηϊωαννίδη.

Πρωί: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή

Απόγευμα: Τρίτη - Πέμπτη

Η σημασία της σωστής διατροφής

Πρόληψη και καλή υγεία

 • Η διατροφή είναι σημαντική σε κάθε στάδιο της ζωής μας σαν «καύσιμο» για την καλή φυσική κατάσταση, είναι υπεύθυνη για τη σωματική, πνευματική και μαθησιακή ανάπτυξη του παιδιού.
 • Διασφαλίζει μια υγιεινή εγκυμοσύνη και ένα πετυχημένο θηλασμό.
 • Η διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση βοηθά σε μια παραγωγική ζωή και μειώνει τους κινδύνους για ορισμένα προβλήματα υγείας.
 • 5 από τις 10 κύριες αιτίες ανικανότητας ή/και θανάτου (καρδιοπάθειες, ορισμένα είδη καρκίνου, διαβήτης, εγκεφαλικό/ κυκλοφορικά προβλήματα, οστεοπόρωση) είναι άμεσα συνδεδεμένα με την κακή διατροφή.
 • Η σωστή διατροφή είναι ο θεμέλιος λίθος για την υγεία αφού συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία διάφορων προβλημάτων υγείας. Ενώ η κακή διατροφή μπορεί να είναι θανατηφόρα.
 • Συμβάλλει στη μείωση των κινδύνων παχυσαρκίας, υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, χολολιθίασης, νεφρολιθίασης, σιδηροπενικής αναιμίας- οι οποίοι αποτελούν παράγοντες κινδύνου για σοβαρότερα προβλήματα υγείας.